Startup uit Aalst: "We kunnen de nieuwe aanvragen nauwelijks bijhouden"

door: MRO
Afbeelding bron: FamilyCard
PUBLIREPORTAGE - Nu veel fysieke winkels een tijdje gesloten waren, sloegen veel Belgen online hun slag. Bpost draait op volle toeren sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus de e-commerce een stevige boost gaf. Maar ook in Aalst wisten ze bij de Vlaamse startup FamilyCard.be even niet wat er gebeurde. "We konden maar moeilijk volgen in de nieuwe aanvragen, dit maakten we nog nooit mee", aldus zaakvoerder Wim Willems.

Het concept is simpel en geniaal tegelijk. FamilyCard is een digitale webshop klantenkaart die je activeert alvorens je een aankoop plaatst bij een van de 1.039 deelnemende webshops. Vervolgens plaats je je aankoop zoals je dat gewend bent en achteraf zal er een korting op je FamilyCard account geplaatst worden.

"Je kan het een beetje vergelijken met Joyn. Dat is één klantenkaart die je kan gebruiken bij meer dan 5.000 deelnemende lokale handelszaken. Wel, FamilyCard is één klantenkaart waarmee je extra korting krijgt bij meer dan 1.000 deelnemende webshops", verklaart Willems.

Al meer dan 1.000 deelnemende webshops

Intussen sloten zich al 1.039 webshops aan. Dat zijn zowel lokale handelszaken die een eigen webshop hebben, als een groot aantal gevestigde waarden zoals MediaMarkt, JBC, Torfs, Aliexpress, Collishop en Collect&Go. "Wij merkten dat vooral eten en drinken (TakeAway.com), kledij en elektronica razend populair waren tijdens de lockdown. Maar ook de online apotheken die deelnemen aan FamilyCard (Farmaline, nvdr) draaiden ongetwijfeld overuren."

Elke uitgespaarde euro is welkom

Mede-oprichter Pieter-Jan Vanneste getuigt: "Tijdens de lockdown merkte ik het zelf ook. Het leven was een stuk duurder geworden. De fysieke winkels die open waren, mochten bovendien een tijdlang geen kortingen geven. En laat die kortingen net het stokpaardje van FamilyCard zijn. Mogelijks verklaart dit het onvoorziene succes. Zelf bestellen wij regelmatig luiers online. Ook al mijn kantoormateriaal bestel ik steevast bij een van de deelnemende webshops op FamilyCard. Dankzij ons platform, krijg ik altijd extra korting. En geef toe, elke uitgespaarde euro is welkom, zeker als je kinderen hebt!"

"Onze leden kiezen zelf wat ze met hun opgespaarde kortingen doen"

Die kortingen worden na je aankoop, op je FamilyCard account geplaatst. Zodra je voor minstens €25 aan kortingen hebt gespaard, kan je die laten uitbetalen. "Sommige leden hebben al voor meer dan €400 aan kortingen bijeengespaard. Anderen laten het dan weer direct uitbetalen en gaan met het gespaarde bedrag eens lekker uiteten. Nog anderen storten het gewoon door naar een goed doel. Het unieke aan FamilyCard is dat je 100% zelf kan beslissen wat je ermee doet", aldus zaakvoerder Willems.

Niets is gratis. Waar zitten de addertjes dan?

Niets is gratis, dus waarom zou een FamilyCard dat wel zijn? “FamilyCard is 100% gratis en zal dat ook altijd blijven. Wij verdienen ons geld immers vooral aan reclame inkomsten, waardoor we het platform volledig gratis kunnen houden. Bovendien wordt alle data veilig opgeslagen en in onze privacy verklaring staat glashelder omschreven dat deze nooit doorgegeven of doorverkocht zal worden aan derden.” De Aalsterse startup heeft trouwens ambitieuze plannen: “We willen eerst België veroveren, en hebben al plannen gemaakt voor Frankrijk en Duitsland. Dat ons concept aanslaat, is duidelijk. We haalden deze maand nog de kaap van 75.000 gebruikers in België", aldus Willems.

"Er snel bij zijn is de boodschap"

"Wegens de grote toestroom aan nieuwe leden, moeten wij onze informaticasystemen de laatste weken constant uitbreiden. Ook bij onze klantendienst was het veel drukker dan normaal. We overwegen dan ook om nieuwe inschrijvingen voor een tijdje te sluiten, om onze bestaande gebruikers een goede service te kunnen blijven bieden. Wie komende maanden nog een gratis FamilyCard account wil aanvragen, is er dus best snel bij", aldus Willems.

Wie meer informatie wenst, kan vrijblijvend terecht op https://www.familycard.be

Tags r24