Belofte maakt schuld voor Harry en Meghan: "Enorm bedrag terugbetalen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Prins Harry en Meghan Markle gaan een groot bedrag dat ze uitgaven aan de renovatie van hun voormalige woonst, terugbetalen.

Het beroemde koppel woont nu in Los Angeles, na enkele maanden in Canada te hebben vertoefd. Daarvoor woonden ze in Frogmore Cottage, in het Verenigd Koninkrijk.

Die woonst lieten ze niet lang voor hun vertrek uit het land nog flink onder handen nemen. De renovatie kostte 2,8 miljoen euro.

Het geld dat daarvoor gebruikt werd, kwam uit de Sovereign Grant, een fonds voor het onderhoud van de residenties van de koninklijke familie, waar de Britse belastingbetalers aan meebetalen.

Huur

Toen prins Harry en Meghan Markle het hazenpad kozen, kwam er meteen kritiek op hun uitgaves, maar het koppel beloofde de som van de renovaties terug te betalen. Die belofte zouden ze volgens de Britse pers nu inlossen, door een hoge huur te betalen voor de residentie, die ze willen houden voor wanneer ze nog eens in het Verenigd Koninkrijk op bezoek zijn. Zo worden de renovatiekosten stukje bij beetje terugbetaald.