Bekende bioloog haalt zwaar uit naar eigenares katje Lee: "Hondsdolheid leidt tot vreselijke dood, pure horror"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Bioloog Dirk Draulans is niet te spreken over Selena Ali, de jonge vrouw die het katje Lee vanuit Peru naar ons land overvloog. Het katje dreigt geëuthanaseerd te worden wegens een mogelijke besmetting met hondsdolheid.

"Onbegrijpelijk, een schande. Als je bedenkt hoe het coronavirus ontstaan is; één sprong van virus van één vleermuis naar één mens en we zitten een half jaar later met een pandemie", zei Draulans in 'De Afspraak'.

"En dat gaat iemand een kat meenemen onder het mom 'ocharme, het beestje', terwijl dat dier potentieel hondsdolheid heeft. We hebben vijftig jaar gevochten om hondsdolheid uit te roeien. En dan haalt men die straatkat hier binnen... Waar is het gezond verstand? Ik begrijp ook niet dat minister Weyts haar steunt", aldus Draulans.

Horrordood

"Hondsdolheid heeft 100% mortaliteit, dus als je het krijgt, sterf je gegarandeerd. En het is een vreselijke dood. Als je een horrorscenario wil zien, zoek dan op YouTube maar eens een filmpje op van een patiënt met hondsdolheid", zei de bioloog nog.