Sterrenchef Peter Goossens smeekt regering om duidelijkheid voor horeca: “Geef ons een datum”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Sterrenchef Peter Goossens van 't Hof van Cleve wil dat de regering heel snel duidelijkheid brengt wanneer de horeca weer open mag.

De lockdown weegt op de horeca, zeker voor iemand als Peter Goossens die uitbater is van het sterrenrestaurant 't Hof van Cleve met 25 mensen in dienst, op dit moment allemaal technisch werkloos. "In het begin was het wel prettig om thuis te zijn, maar nu begint het echt terug te kriebelen om aan het werk te gaan", zegt Goossens in de Afspraak.

Een datum is er nog altijd niet, voorlopig is het ten vroegste op 8 juni. "Het moeilijke is dat we niets weten. Ik zou willen weten wanneer we weer mogen openen, en wat de regels dan zijn. Een restaurant openen kan volgens hem namelijk niet van de ene dag op de andere. Daar is een aantal weken planning voor nodig. We krijgen geen perspectief. De hele sector wacht."

De horecasector bloedt enorm en zou wel eens een kerkhof kunnen worden. "We hebben zelf al een heel plan uitgewerkt voor als we meer mogen opengaan", vertelt Peter Goossens. "Maar als de overheid zegt dat we bijvoorbeeld maar met de helft van de capaciteit mogen werken, dan kunnen we niet opengaan, dat is niet rendabel."