Waasland-Beveren maakt er een procedureslag van: “Alle rechtsmiddelen uitputten”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Waasland-Beveren legt zich niet neer bij de degradatie naar 1B en gaat alle mogelijke pistes bekijken om dit aan te vechten.

Het is ondertussen een week geleden dat Waasland-Beveren op de Algemene Vergadering van de Pro League veroordeeld werd tot degradatie. Dat is de op Freethiel heel hard aangekomen, maar bij de pakken blijven ze alvast niet zitten. “Die degradatie is ons door de strot geduwd”, klinkt het.

Waasland-Beveren zoekt alle procedures uit om tot een oplossing te komen. Eerste optie: een bemiddelingsgesprek met de Pro League. Als er één lid van de Algemene Vergadering niet akkkoord gaat, kan er een onderhoud komen met voorzitter Peter Croonen. Over de onreglementaire behandeling. Een juridische procedure is wellicht het laatste waarop de Pro League zit te wachten, bijvoorbeeld over alle premies die de club nog te goed had. Die wil de Pro League niet meer aan Waasland-Beveren geven.

Lukt een bemiddeling niet, dan moet Waasland-Beveren naar het BAS om de degradatie aan te vechten. Er zijn wat mogelijkheden om procedurefouten in te roepen, bijvoorbeeld over de verspreiding van de agenda van de Algemene Vergadering. Die moet normaal acht dagen op voorhand bekend zijn, nu was dat enkele uren. “En dat voor één van de belangrijkste vergaderingen in de geschiedenis van ons voetbal”, zegt de advocaat van Waasland-Beveren. Het laatste woord is in deze kwestie dus nog niet gezegd.