Conner Rousseau plotsklaps vierde populairste politicus: "Dit toont wel iets aan"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Conner Rousseau is bezig aan een steile opgang. De voorzitter van Sp.a is een kleurrijk figuur en zijn aanpak boezemt vertrouwen in bij heel wat Vlamingen. Zo duikt Rousseau uit het niets binnen op de vierde plaats in de lijst van populairste politici.

"Je moet dat relativeren natuurlijk. De vraag die men de mensen stelde was niet 'Voor wie wil je stemmen?', maar de vraag was 'Door wie wil je vertegenwoordigd worden?'. Je kan het één of het ander belangrijk vinden, maar ik vind het wel fijn. Er willen bijvoorbeeld meer mensen door mij vertegenwoordigd worden dan door Jan Jambon."

"Ik had niet verwacht dat ik zo hoog in de lijst zou staan. Ik ben nog maar vijf maanden voorzitter en normaal gezien is er veel tijd nodig om mensen te overtuigen van goede bedoelingen", aldus Conner Rousseau in gesprek met Redactie24.

Nieuwe manier van politiek 

"Voor alle duidelijkheid: er is nog een heel lange weg te gaan. Ik relativeer dit, maar het toont wel aan dat er heel veel mensen zin hebben in een ander soort van politiek. Ik denk dat er momenteel bijna niemand aan tafel zit die zo hard aan een nieuwe manier van politiek wil doen als ik." 

"Ik hoop dat dit een bevestiging is dat heel wat mensen dat ook willen dat het eindelijk gedaan is met die oude vorm en gedachten in de politiek, maar dat we gewoon naar oplossingen zoeken."