Duitse topviroloog geeft belangrijk advies om coronabesmetting te vermijden

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Duitse topviroloog Christian Drosten heeft een ontdekking gedaan. Hij stelt dat je het coronavirus ook kan oplopen via zogeheten aerosolen, zwevende virusdeeltjes in de lucht, die verspreid worden in een afgesloten ruimte. Hij lanceert dan ook de belangrijke oproep om heel goed te ventileren.

Om te vermijden dat je via aerosolen het coronavirus krijgt, raadt de Christian Drosten aan om de ruimtes voldoende te ventileren. “Om het simpel te zeggen: als er een virus in de kamerlucht zit, dan moet deze lucht natuurlijk worden verplaatst en verwijderd. Dat betekent dat je het raam opent, een grote ventilator plaatst die lucht naar buiten plaatst en de deur openzet.’’

Hij vindt ook dat mensen zich in het dagelijkse leven meer moeten richten op ventilatie en minder op het wassen van handen. “Natuurlijk spelen druppels een rol’’, legt hij uit. “Dat is de virusoverdracht waar de anderhalve meter afstand op gebaseerd is. Maar als je alles in de weegschaal legt, dan speelt het waarschijnlijk een minder grote rol dan de verspreiding via aerosolen."