Sammy Mahdi: "Wantrouwen in Wallonië mag Vlaanderen niet tegenhouden in de uitrol"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Kamerlid Sammy Mahdi (CD&V) doet een oproep aan de federale en Vlaamse regeringen om 5G al uit te rollen in Vlaanderen. “Een ambitieuze kennisregio heeft nood aan performante telecomnetwerken,” licht Mahdi toe.

“De reserves die vooral in Franstalig België bestaan mogen Vlaanderen niet weerhouden om haar telecomnetwerken te innoveren. Tijd om sneller te schakelen", klinkt het bij Sammy Mahdi. Volgens hem is het niet opportuun om de implementatie verder uit te stellen.

“In Wallonië leeft er meer wantrouwen rond 5G. Alle begrip daarvoor. Maar dit mag Vlaanderen niet tegenhouden in de uitrol van 5G in eigen regio,” aldus het parlementslid.

“30 jaar wetenschappelijk onderzoek heeft nog steeds geen gezondheidsrisico kunnen aantonen. De digitalisering evolueert snel en Vlaanderen mag de boot niet missen. Onze bedrijven zijn vragende partij voor een versnelde implementatie, die van groot belang is voor ons investeringsklimaat en onze digitale economie. Bovendien kan een verbeterde connectiviteit mensenlevens redden in crisissituaties.”

Werk maken van veiling van 5G-frequenties

Volgens Mahdi is het tijd om sneller te schakelen. “Onze overheid moet dringend werk maken van de veiling van 5G-frequenties. Daarnaast verwacht ik duidelijkere informatieverstrekking naar de burger toe. Het is belangrijk om een antwoord te bieden aan de bezorgheden en de desinformatie rond het nieuwe netwerk. Ik doe bij deze dan ook een oproep aan zowel Proximus als aan de Vlaamse regering, waar Minister Zuhal Demir (N-VA) bevoegd is voor de communicatie rond 5G,” aldus het kamerlid.