Zijn leven werd hem afgenomen, nu verbaast hij iedereen met glansprestatie in 'America's Got Talent' (video)

door: STS
Afbeelding bron: YouTube AGT
Een Amerikaanse man die maar liefst 37 jaar onschuldig in de cel zat, heeft een prachtige zangprestatie neergezet in de talentenshow 'America's Got Talent'.

Archie Williams uit Louisana werd tot levenslang veroordeeld voor een misdaad die hij nooit beging. 37 jaar lang moest hij zijn leven achter de tralies doorbrengen, tot DNA-tests zijn onschuld bewezen.

"In december 1982 werd een blanke vrouw verkracht en doodgestoken in haar huis. In januari '83 werd ik gearresteerd. Ik kon het niet geloven, ik wist dat ik onschuldig was. Maar ik was een arme, zwarte jongeman en had het geld niet om het tegen de staat op te nemen. Geen enkele vingerafdruk op de plaats delict kwam overeen, maar ze wilden iemand laten boeten ervoor", zegt de man, die levenslang kreeg, zonder de mogelijkheid tot vervroegde vrijlating. Williams kwam in 2019 alsnog vrij op basis van DNA-onderzoek; de vingerafdrukken konden gelinkt worden aan een serieverkrachter.

Williams blijkt gezegend met een gouden stem en besloot zich in te schrijven voor 'America's Got Talent'. Bekijk zijn glansprestatie in onderstaande YouTube-video: