Kippensoepballetjes van onder meer Makro en Spar zo snel mogelijk terug naar de winkel brengen

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er wordt opgeroepen om kippensoepballetjes van het merk Bruynkens, van 200 gram en 500 gram, meteen terug naar de winkel te brengen. Ze zijn verkrijgbaar bij onder meer Makro en Spar.

De kippenbalsoepjes van het merk Bruynkens, van 200 gram en 500 gram worden uit de handel gehaald. Er is mogelijk listeria aanwezig. Dat laat het FAVV weten.

Consumenten die de kippensoepballetjes in huis hebben, wordt opgeroepen om deze meteen terug naar de winkel te brengen. Het gaat om kippensoepballetjes van het merk Buynkens met lotnummers 2122, 2119, 2120, 2226. Ze hebben verschillende minimale houdbaarheidsdata, gaande van 09-06-22 tot 16-06-2020. De balletjes werden de voorbije dagen verkocht.

Wie na het eten van de kippensoepballetjes koorts, rillingen, pijn in de rug en hoofdpijn heeft, wordt aangeraden om contact op te nemen met de huisarts. Het zijn de symptomen van listeria. De duur van de klachten kan sterk variëren van enkele dagen tot enkele maanden. Bij zwangere vrouwen kan een listeriabesmetting leiden tot een miskraam of hersenvliesontsteking.