Nieuw asielcentrum nog niet rond: “Fedasil spreekt minister De Block flagrant tegen”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Parlementslid Wouter Raskin is niet te spreken over het dossier rond het asielcentrum dat in Bilzen zou moeten komen. Volgens hem moet er een streep onder het dossier getrokken worden.

Het dossier blijft in Bilzen voor veel onenigheid zorgen. Vooral de onduidelijkheid en de lange duur ervan springen in het oog. “Het kan niet, het lukt niet”, zegt Raskin bij TVL. “De cijfers zijn wat ze zijn. Stop ermee, laat iedereen die in het dossier betrokken is verdere schande besparen. Laat ons zeggen dat het een slechte keuze was en de beslissing terugdraaien.”

Maggie De Block zei in het parlement twee keer dat er een overeenkomst is tussen Fedasil en het Rode Kruis. Raskin ging bij Fedasil langs voor uitleg. “Het antwoord schokte me toch enigszins. Ze spreken hun eigen minister flagrant tegen en zeiden dat er helemaal geen overeenkomst is.”

Zes maanden geleden werd er in het gebouw ook brand gesticht, wellicht in een poging om de komst van een asielcentrum te voorkomen. Het parket onthoudt zich van alle commentaar omdat het onderzoek nog loopt. “Laat ons er een streep onder trekken”, besluit Raskin. “Het was geen goed idee, laat ons ermee stoppen.”