"Iedereen bij de club is heel erg hongerig om de 35ste landstitel te pakken"

door: BVDO
Michel Vlap werd vandaag 23 en kreeg voor zijn verjaardag van de Nederlandse krant AD enkele vragen voorgelegd.

De bestuurswissel is ook Vlap niet ontgaan en dat leidt meteen tot veel ambitie. "Ik merk dat iedereen bij de club heel erg hongerig is om de 35ste landstitel te pakken", vertelt Vlap aan AD. "De start van het vorige seizoen was natuurlijk niet zoals we wilden. Maar in de slotfase van de competitie voetbalden we zoals onze supporters dat willen zien."

Het nieuwe seizoen kan niet snel genoeg beginnen. "We kijken dan ook uit naar het volgende seizoen, waarin we hopelijk die lijn kunnen doortrekken. Met een nieuwe filosofie wil Anderlecht de komende jaren veel inzetten op de eigen jeugd. Mogelijk ben ik straks met mijn 23 jaar dus een van de routiniers van het elftal, haha."

Voor Vlap was Club Brugge ook de terechte kampioen. "Ook wel terecht hoor, als je ziet hoeveel punten voorsprong ze hadden. Wij hadden nog een kansje op Europees voetbal. Jammer dat we daar niet meer voor konden voetballen. Maar goed, Club Brugge en Antwerp zeggen ongetwijfeld hetzelfde als het over de bekerfinale gaat. Voor die wedstrijd moeten ze, denk ik, straks gewoon een datum prikken."