Ouders vermiste kinderen tussen hoop en vrees: "Zou die Duitser iets te maken hebben met onze Liam?"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Nu er 13 jaar na haar verdwijning een hoofdverdachte is gevonden in de zaak rond het vermiste meisje Maddie McCann, vragen de ouders van andere vermiste kinderen zich af of hun kind te maken kreeg met de verdachte.

De 43-jarige Duitser Christian B. is voor de speurders in de zaak-McCann de hoofdverdachte. Van hem is geweten dat hij op de dag dat Maddie verdween aanwezig was in het Portugese resort. De man zit momenteel in de gevangenis wegens dealen.

De mogelijke doorbraak roept vragen op bij Dirk Vanden Branden, de vader van de sinds 1996 vermiste Liam Vanden Branden. "Zou die Duitser ook iets te maken hebben met onze Liam? Het zou kunnen hè, dat die man toevallig ook in België is geweest. Maddie was ook heel jong, en ze verdween ook op een derde mei, net als Liam", zegt hij in De Morgen.

Eric Geijsbregts, de vader van de al dertig jaar vermiste Nathalie Geijsbregts, begint altijd te tellen wanneer er een verdachte in het nieuws komt. "Ik keek meteen naar de leeftijd van die Duitser, en begon uit te rekenen of hij Nathalie kan meegenomen hebben. In dit geval kan het niet; hij was toen maar 13 jaar", klinkt het in de krant.