Wereldgezondheidsorganisatie past richtlijn mondmaskers aan met speciaal advies voor 60-plussers

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Het dragen van een mondmasker is in België verplicht op het openbaar vervoer en aangeraden op drukke plaatsen. De Wereldgezondheidsorganisatie stelt zijn aanbeveling over het dragen van een mondmasker bij.

Het dragen van een mondmasker is een cruciaal element in de bestrijding van het coronavirus en dat benadrukt het WHO nu ook.

"In het licht van de ontwikkelingen adviseert de Wereldgezondheidsorganisatie de overheid het grote publiek aan te moedigen om mondmaskers te dragen wanneer er sprake is van wijdverbreide overdracht en fysieke afstand moeilijk is, zoals in het openbaar vervoer, in winkels of in andere besloten of drukke omgevingen", stelt Thedros, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Medisch masker voor 60-plussers

Mensen met onderliggende aandoeningen of 60-plussers behoren tot de risicogroep en voor hen gaat de aanbeveling nog een stap verder.

"We adviseren mensen met onderliggende aandoeningen of 60-plussers een medisch mondmasker te dragen in sitaties waar de social distancing niet mogelijk is."