Kristof Calvo laat er geen twijfel over bestaan: “Geen cordon sanitaire nodig om te weten dat het onverzoenbaar is”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het is al een tijdje geleden dat we nog een iets hoorden van Kristof Calvo. De politicus van Groen! is stiller geworden.

“Als oppositieleider kom je vooral in beeld met beleid dat je niet goed vindt. Ik geloofde altijd in samenwerken, in Mechelen doe ik dat ook. En die wil is sinds de verkiezingen groter geworden, ja. Als je Vlaams Belang ziet herrijzen en zoveel mensen blanco stemmen, kan je niet gewoon verder peddelen”, bedenkt Kristof Calvo zich in Het Laatste Nieuws. 

“Die obsessie met de eigen partij, de kortetermijnpolitiek en de laatste rel op Twitter: saai! Ik liet er mij ook soms door meeslepen, maar ik wil er geen energie meer aan besteden. Het wringt wel, want iemand op de korrel nemen wordt opgepikt, terwijl het moeilijker is om gehoord te worden via constructieve politiek. Er is scepsis over."

Vlaams Belang
Samenwerken met Vlaams Belang is voor Calvo uitgesloten. “Ik probeer mens en mening te scheiden, maar soms zijn de verschillen te groot. Als ik zie wat hij de laatste dagen zegt over racisme, dan heb ik geen cordon sanitaire nodig om te weten dat het onverzoenbaar is.”

“Maar het ontslaat mij niet van de taak om na te denken over de stemmen voor het VB. Een progressief sociaal beleid is een antwoord op extreemrechts. Die stemmen hebben ook te maken met de financiële moeilijkheden van veel mensen."