Vlaams Belang vindt het ongehoord: "Transfer van belastinggeld van arme mensen naar welgestelde mensen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De Vlaamse regering gaat 32 miljoen euro uittrekken voor klimaatpremies waarmee gezinnen in 2021 zonnepanelen kunnen laten installeren. Vlaams Belang ziet dat geld liever naar alleenstaanden en gezinnen in energiearmoede gaan.

De premie kan oplopen tot 1.500 euro per woning. Vlaams Belang kant zich hier tegen en laakt het beleid van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA).

"De premie doet denken aan de jarenlange oversubsidiëring van zonnepanelen door middel van groenestroomcertificaten. Deze subsidiëring leidde uiteindelijk tot een historische schuldenput en een forse stijging van de elektriciteitsfactuur, stelt Sam van Rooy.

"Demir blijft de groene klimaatlobby achternalopen. In plaats van 32 miljoen per jaar te investeren in het bestrijden van energiearmoede bij alleenstaanden en gezinnen, kiest deze Vlaamse regering voor een klimaatpremie die enkel gegoede mensen bevoordeelt. Dit is in feite een transfer van belastinggeld van arme mensen naar welgestelde mensen, en dit allemaal omwille van de klimaatreligie die deze Vlaamse Regering wil belijden."