Twee positieve coronatests in de Jupiler Pro League: "Wellicht niet de enige club"

door: BVDO
Sporting Charleroi is momenteel op stage in Duitsland. Twee spelers zijn er niet bij, zij leverden voor afreis een positieve coronatest af.

Charleroi begon een goede week geleden met de trainingen. De spelers van coach Karim Belhocine zijn momenteel op stage in het Duitse Kamen. De Senegalees Mamadou Fall en de Iraniër Younes Delfi raakten in hun thuisland besmet met het coronavirus.

Charleroi testte iedereen intern vooraleer naar Duitsland afgereisd werd en dat leverde dus twee positieve tests op. Ook Modou Diagne bleef thuis, hij zit uit voorzorg in quarantaine omdat hij samen met Fall reisde. “Het is een lastige situatie”, zegt Pierre-Yves Hendrickx, administratief bestuurder van de club aan SudPresse. “De spelers die in quarantaine gaan, ondervinden geen hinder en vertonen geen symptomen, dus zullen ze individueel aan hun conditie blijven werken.”

Eerder dit jaar was al een staflid van Cercle Brugge positief getest. Volgens Hendrickx kan het niet anders dat er nog teams volgen met besmettingen. “Deze periode is moeilijk, maar ik denk dat iedereen er op een professionele manier mee moet omgaan. Daarom communiceren we ook transparant. En ik zou ook verbaasd zijn als wij de enige club zouden zijn waar er spelers positief hebben getest.”