Verpleegsters maken iets akeligs mee in het holst van de nacht: 'Snel, bel de politie!'

door: STS
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)
In het Jan Palfijn ziekenhuis in Gent hebben twee verpleegkundigen een angstig moment beleefd toen ze oog in oog kwamen te staan met een indringer.

De man drong in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.50 uur het ziekenhuis binnen. Hij forceerde een deur en zou er verschillende patiëntenkamers doorzocht hebben.

Toen hij opgemerkt werd door twee verpleegkundigen, bedreigde hij hen met een mes. De politie werd verwittigd en bij aankomst konden de agenten de man vrijwel onmiddellijk aantreffen en arresteren. Het gaat om een 35-jarige man uit Langemark-Poelkapelle.

School

Mogelijk heeft de man nog meer op zijn kerfstok. "Uit verder onderzoek blijkt dat hij ook in aanmerking komt voor feiten van bedreigingen en diefstal in een school aan de Ottogracht in Gent. Daar was hij binnengedrongen tijdens een klassenraad. Hij bedreigde er de aanwezige leraars met een snoeischaar en een injectiespuit en kon geld meenemen. De politie van Gent was zeer vlug ter plaatse en doorzocht het hele gebouw maar kon de man toen niet meer aantreffen", meldt het parket van Oost-Vlaanderen.