Op naar een regering zonder PS? Deze eisen legt Conner Rousseau op tafel

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De drie voorzitters van de partijen die deel uitmaken van de huidige regering Wilmès onderzoeken de mogelijkheid om een regering te vormen met SP.A, zonder PS. SP.A-voorzitter Conner Rousseau zegt vooralsnog niet neen tegen dit idee.

Voorzitters Joachim Coens (CD&V), Egbert Lachaert (Open Vld) en Georges-Louis Bouchez (MR) proberen een volwaardige federale regering op de been te brengen. Ze kijken daarvoor in de richting van N-VA, CDH, maar ook in de richting van SP.A.

"Wij weten niet goed waarop we ja of neen moeten zeggen. Ik leg nu zelf de inhoud op tafel en nu is het aan hen om te zeggen of ze verder willen of niet", vertelt Conner Rousseau aan VRTNWS.

De voorzitter maakt ook duidelijk wat hij exact op tafel legt. "Investeringen in de gezondheidszorg, zowel in de lonen als in de arbeidsomstandigheden, investeringen in de economie van de toekomst, het redden van jobs vandaag maar ook het creëren van nieuwe jobs morgen, investeren in duurzaamheid en digitalisering. En ook werk maken van een eerlijke fiscaliteit, elk zijn deel is niets teveel."