Frank Deboosere op zijn hoede: “Dat is het grote gevaar van de klimaatwijzigingen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
We horen het vaak dat het klimaat aan het veranderen is. Over het algemeen wordt het een stuk warmer.

Het lijkt erop dat het weer op hol slaat. “Ik denk dat het fout is om alles op een hoopje te gooien en te orakelen dat vanaf nu het weer zal doldraaien. Uit de geschiedenis van het weer weten we dat ook in het verleden het weer dikwijls heel vreemd deed”, reageert Frank Deboosere op zijn website.

“Bovendien is het erg moeilijk (lees onmogelijk) om extreem weer en zijn impact op de samenleving te kwantificeren. Vroeger waren er geen media om te berichten over allerlei weergerelateerde rampen. Vroeger waren er veel minder mensen op de wereld, mensen die dan ook nog eens veel meer verspreid leefden over de aardbol.”

Deboosere ziet wel een gevaar. “Persoonlijk denk ik dat het grote gevaar van de klimaatwijzigingen ligt in de stijgende zeespiegel. Het staat als een paal boven water (sic) dat het gemiddelde zeeniveau stijgt. Wij in de Lage Landen weten wat het is om te strijden tegen de zee. Er zijn andere dichtbevolkte streken in de wereld waar het systeem van dijken en waterkeringsmuren niet zo goed is uitgebouwd.”