“Op zo’n moment is het echt niet praktisch om een mondmasker te dragen in de bioscoop”

door: PMN
Het is nu ook in de bioscoop verplicht om een mondmasker te dragen. Je mag het enkel afzetten als je iets wil eten of drinken.

Onze twee reporters gingen afgelopen zondagnamiddag samen naar de film kijken in de bioscoop van Geel en kwamen terug met hun bevindingen. “Het viel meteen op dat de opkomst bijzonder laag was”, luidt het.

“De animatiefilms hebben duidelijk wel een beetje meer aantrek en verschillende gezinnen hebben duidelijk afgesproken om samen met hun kroost naar de film te komen.”

En dan begint de film. “Het mondmasker dragen tijdens de film was onwennig. Het is ons opgevallen dat het warm aanvoelt. Je moet ook luider spreken om je verstaanbaar te maken. Ons oog was gevallen op een emotionele film en dan is zo'n mondmasker helemaal niet praktisch. We waren blij dat we ons mondmasker eens konden afzetten om iets te eten of te drinken.”

Maar na verloop van tijd ging het beter. “Het begon wat meer vertrouwd aan te voelen. Al blijft het wel een nadeel om een mondmasker te dragen tijdens de film. Het voordeel is wel dat je nu echt wel op een veilige manier naar de film kan gaan kijken."

Tags bioscoop geel