Ongeloof in cultuursector na testevenementen: Anderhalve meter afstand houden is daarbij niet nodig

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De cultuursector ligt al meer dan een jaar helemaal plat, maar testevenementen in Nederland hebben aangetoond dat veel zaken gewoon hadden kunnen blijven doorgaan.

Naast de horeca is de cultuursector nog veel zwaarder getroffen door de coronacrisis. Al meer dan een jaar ligt de hele evenementensector zo goed als volledig plat.

De Nederlandse testevenementen hebben echter aangetoond dat anderhalve meter afstand houden in veel gevallen niet nodig is. Rustige evenementen, theater- en filmvoorstellingen en congressen, maar ook een bioscoopbezoek, kunnen tijdens de coronapandemie veilig worden georganiseerd met slechts enkele beperkingen.

Het gaat om evenementen die binnen georganiseerd worden, maar waarbij iedereen een zitplaats heeft. Bij een bezetting van 50 procent is er geen enkel gevaar, zo citeert de Nederlandse omroep NOS het onderzoek. Grote voorwaarde is wel dat er goede ventilatie voorzien is. Het ongeloof in de cultuursector is dan ook groot. Er zou wel degelijk gewerkt kunnen worden, met enkele beperkingen weliswaar.