Medewerker bioscoop doet alarmerende ontdekking na nieuwe maatregel van regering

door: PMN
Het is verplicht om een mondmasker te dragen in de bioscoop. Het blijkt wel wat mensen af te schrikken.

Ook in de bioscopen merkt men dat het opvallend rustig is. Dat is ook Frans Sleurs van Studio Geel niet ontgaan. “Ik merk op dat vooral kinderen hun ouders vragen om de nieuwste animatiefilms te gaan bekijken in de cinema. Die films worden vooral in de namiddag of vroeg op de avond gedraaid. Op die manier is het ‘s avonds heel rustig", vertelt hij aan Redactie24.

Hij ziet ook een verandering optreden. “Het zijn vooral kinderen die hun ouders vragen om de nieuwste animatiefilms te gaan bekijken in de cinema. Die films worden vooral in de namiddag of vroeg op de avond gedraaid. Op die manier is het ‘s avonds heel rustig.”

Filmaanbod
De opkomst is momenteel heel laag, is dat een verrassing? “De manager van het filmcomplex had gehoopt dat mensen snel terug hun weg zouden vinden naar de filmzalen, maar de inkomsten zijn nog steeds ondermaats. Ik denk dat de toeloop vrij langzaam terug op gang gaat komen, want mensen hebben nieuwe dingen ontdekt om hun vrije tijd mee op te vullen zoals wandelen en fietsen", gaat Sleurs verder. 

Ook het filmaanbod is niet optimaal. “Het aanbod van films is momenteel inderdaad ook beperkt. Zo werd bijvoorbeeld de nieuwe Bond-film uitgesteld tot oktober. En in Amerika is men nu niet bezig met het maken van nieuwe films, dus ik veronderstel dat het aanbod nog wel een tijdje minder gaat zijn dan voorheen.”

Sleurs doet ook een alarmerende ontdekking. “Door de verplichting van het dragen van een mondmasker merken we dat er nog minder mensen komen kijken. Het is nog wel te vroeg om daar al echte conclusies uit te trekken aangezien het nog maar sinds zaterdag ingevoerd is,” geeft hij tenslotte nog mee. Laat ons hopen dat meer mensen in de volgende weken beslissen om opnieuw een film mee te pikken.