Marc Van Ranst treedt Bart De Wever bij: "Dit lijstje maatregelen moeten we nu nemen"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De Antwerpse burgemeester Bart De Wever nam gisteren, daags voor de Nationale Veiligheidsraad, een reeks maatregelen om het coronavirus in zijn stad in te dijken.

Antwerpen behoort op dit moment tot de zones waar het coronavirus sterk verspreid wordt. Burgemeester Bart De Wever kon dan ook niet anders dan ingrijpen. “Het zijn dingen die op tafel liggen, hebben gelegen of zullen liggen bij de Nationale Veiligheidsraad”, vertelt Marc Van Ranst aan Het Nieuwsblad.

Al speelt De Wever daar volgens Van Ranst ook al wat mee in op de maatregelen die de Veiligheidsraad vandaag zal afkondigen. “Het tijdstip van de communicatie van De Wever is goed gekozen. Het is een voorafname op het ministerieel besluit dat zal volgen na de Veiligheidsraad van donderdag. Hij krijgt natuurlijk informatie van de Vlaamse minister-president daarover.”

Eén van de maatregelen is dat alcohol tussen middernacht en 7 uur ’s morgens niet meer verkocht mag worden. Zo kunnen cafégangers na het sluitingsuur om 1 uur niet meer aan alcohol geraken. Van Ranst voegt nog iets toe: ““Wat zou moeten volgen is het opruimen van het terrasmeubilair van horeca zodat mensen het na sluitingstijd niet meer kunnen gebruiken.”

Marc Van Ranst ging zopas nog wat verder. In een post op Facebook zette hij een lijstje met maatregelen die volgens hem nodig zijn. Die liggen in het verlengde van wat Bart De Wever voor Antwerpen besliste. Daarin verwijst hij ook naar de oproep van de rectoren van de Vlaamse universiteiten.

De persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad gaat om 13.30 uur van start.

 

Te trage en te weifelende besluitvoming staat een adequaat beheer van elke gezondheidscrisis in de weg. Dit is...

Geplaatst door Marc Van Ranst op Donderdag 23 juli 2020