Demir en Van Grieken ergeren zich aan Waalse burgemeester: "Achterlijke, blinde haat"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Donderdag was er ophef rond een incident met de Vlaamse vlag. Enkele politici, waaronder Zuhal Demir (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) maakten hun ergernis wereldkundig.

Op een scoutskamp in Trois-Ponts heeft de politie een Vlaamse leeuwenvlag weggenomen. De burgemeester verklaarde in La Meuse dat hij gevraagd had om ook een Belgische driekleur te hangen, maar omdat die er niet was hebben agenten de Vlaamse vlag weggehaald.

Op sociale media regende het reacties van verontwaardiging. Vlaams minister Zuhal Demir spreekt van een 'intrieste burgemeester'.

"Zoveel achterlijke, blinde haat. Ik roep Vlaamse onthaalgemeenten op om nooit zo laag te vallen als deze intrieste burgemeester. Een nieuwe Leeuw is gratis bij mij verkrijgbaar. Inclusief vlaai. En de haatsmurf? Eén rond zijn oren", reageert Demir.

Vlaams-Belang-voorzitter Tom Van Grieken verwijst naar de geldtransfers van Vlaanderen naar Wallonië. "Wallonië wil wel graag ieder jaar 12 miljard euro van Vlaanderen, maar haat wel onze Vlaamse symbolen. Tijd om de geldkraan toe te draaien! Vlaams geld in Vlaamse handen."