Ziekenhuis roept bevolking op: "Mentaal zijn onze mensen nog niet toe aan een tweede golf"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Het aantal besmettingen met Covid-19 gaat pijlsnel omhoog. De tweede golf is al heel snel na de eerste in ons land. De eerste golf heeft enorm veel geëist van ons zorgpersoneel. Zij voelen zich dan ook nog niet klaar voor nieuwe golf van ziekenhuisopnames.

De ziekenhuizen hebben veel geleerd uit de eerste golf, hebben draaiboeken klaar en voldoende beschermingsmateriaal. Maar de afgelopen maanden waren ontzettend zwaar voor het ziekenhuispersoneel. 

"Mentaal zijn onze mensen nog niet toe aan een tweede golf, ze hebben behoefte aan rust en verlof. De eerste golf weegt serieus door", zegt Josti Gadeyne, woordvoerder van Ziekenhuis Geel, aan Redactie24.

"We voelen ons er niet klaar voor, maar uiteraard zijn we voorbereid en waakzaam. Niemand wil terug naar de situatie van de eerste golf."

"Dit is dan ook een belangrijke oproep naar de bevolking: houd het veilig, respecteer de maatregelen. Zorg dat onze zorgverleners dit nog aankunnen."

Eenheid van bestuur

Het ziekenhuis vraagt aan de overheid eenheid van bestuur. "We willen over het algemeen van de overheid meer eenheid van bestuur. We vinden een goede samenwerking belangrijk, zeker met de regionale overheden."

"De overheid zou meer dirigerend moeten optreden op vlak van de capaciteit die we moeten voorzien om te testen. Hoeveel capaciteit moeten wij als ziekenhuis voorzien om COVID-testen uit te voeren? Dat is nu nogal vaag."

"Het investeringsrisico ligt nu volledig bij ons als ziekenhuis. We kunnen moeilijk investeren in duur materiaal als de overheid dit (nadien) niet nodig acht."