Meyrem Almaci (Groen) lanceert duidelijke recepten voor een betere samenleving na corona

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
‘De goede kant op? Kansen na corona’, dat is de titel van het boek dat Groen-voorzitster Meyrem Almaci schreef, samen met partijgenote Petra De Sutter. Hierin worden de recepten uitgelegd die Groen beoogt voor een betere samenleving na corona.

“Ik heb samen met Petra De Sutter, heel veel gelezen over wat experten hebben geschreven over de coronacrisis en over hoe we de goede kant op kunnen gaan na corona. De oproep om het nu beter te doen ligt er,  met heel veel voorstellen. Wij hebben een boek geschreven dat de dialoog wil aangaan over hoe we die kansen kunnen grijpen”, licht Almaci toe tegenover Redactie24.

Investeren in zorg

“We schrijven dat het nodig is om meer handen aan het bed te krijgen, om te investeren in onze zorg. De schrijnende beelden, de getuigenissen van mensen die in alle eenzaamheid moesten sterven, te weinig materiaal en personeel. De problemen van voor corona zijn door corona alleen maar erger geworden en zijn het resultaat van besparingen. Wij houden een pleidooi voor kleinschalige ouderenzorg vertrekkend vanuit de behoefte van de zorgvrager.”

Aansluiten bij Europese Green Deal

“Een tweede concreet voorstel in het boek is aan te sluiten bij de Europese Green Deal omdat dat 80.000 jobs kan opleveren in België. Energierenovaties zouden bijvoorbeeld heel positief zijn voor jobs in de bouwsector en voor de factuur van de mensen en voor het klimaat.”

Armoede-lockdown

“Er zitten heel wat mensen vast in een armoede-lockdown en corona heeft dat nog verder uitgediept. Dat is een derde probleem waar we in ons boek concrete voorstellen rond doen, zoals een solidariteitsbijdrage van de superrijken, maar ook gratis internet en gratis laptops voor kinderen.”

Tags