Zo ziet een bezoek aan Blankenberge er nu uit: Stadscoaches, strandcoaches en mondmasker

door: MRO
Afbeelding bron: Blankenberge
We beleven een hittegolf en dus kan het wel eens druk worden aan de kust. In Blankenberge heeft men zich alvast uitstekend voorbereid. Zo ziet een bezoekje aan de populaire badstad er nu uit, met stadscoaches en strandcoaches.

“Ons strandplan gaan we de komende dagen verderzetten. We hebben berekend dat de totale capaciteit op het strand 10.000 zittende of liggende bezoekers mag bedragen. In dit getal zitten ook bezoekers van de beachbars en de particulieren die een strandcabine hebben”, legt Sandra Demeulenaere, directeur Veiligheid, uit bij Redactie24.

Strand opgedeeld

“We hebben ons volledig strand opgedeeld in vijf zones (A-B-C-D-E) en in iedere zone hebben wij constructies. Daarnaast hebben we nog een 400-tal banana schermen aangekocht die we extra over de verschillende zones hebben verspreid.”

“We hebben die schermen gekocht als referentiepunt en onze strandcoaches (jobstudenten) begeleiden de mensen zodra ze op het strand komen. Wij laten nog wel toe om op het nat strand te zitten als het laag water is.”

Winkelgebied

“We hebben een kernwinkelgebied en daar zijn stadscoaches aan het werk die toezicht houden aan de toegangspoortjes. Wanneer het daar te druk wordt, gaat de politie opdracht geven om het even af te sluiten zodat er minder drukte komt in de winkelstraat.”

“We hebben de gebieden waar een mondmasker verplicht is afgebakend. Op het strand zelf hoeven mensen geen mondmasker te dragen, maar bij drukte is het toch wel aangeraden”, aldus Sandra Demeulenaere.