Antwerpenaren moeten tijdelijk de avondklok niet volgen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Gouverneur Cathy Berx heeft zopas op een persconferentie enkele aanpassingen aan de maatregelen in de provincie Antwerpen aangekondigd.

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever en gouverneur Cathy Berx hadden vrijdagmorgen overleg gepleegd over de coronamaatregelen in de stad en de provincie, weet Gazet van Antwerpen. Tijdens het gesprek wees de burgervader gouverneur Berx op de problemen die de hittegolf geeft bij de maatregelen.

Een stedelijke omgeving vraagt volgens De Wever andere regels tijdens een hittegolf. Zo kwamen ook de mondmaskerplicht en de avondklok opnieuw ter discussie. Dat noopte de Antwerpse gouverneur tot enkele aanpassingen.

De avondklok wordt vanaf zaterdag niet gehandhaafd. "Je moet verkoeling zoeken in de avond en de nacht omdat je door de code rood van het weer wordt aangeraden thuis te blijven overdag", vertelt gouverneur Berx. "Voor het op straat zijn tussen de uren van de avondklok wordt dan ook tijdelijk geen pv opgesteld, anders kan je niet meer buiten komen. Samenscholen mag wel nog altijd niet. Je kan dus geen feestjes bouwen. Dat houdt te veel risico op nieuwe besmettingen in."

Dat geldt nu voor de periode van code rood door het KMI uitgeroepen. Voorlopig is dat tot en met maandag, maar het kan nog verlengd worden als het weer zo goed blijft. Het mondmasker moet wel steeds gedragen worden, daaraan verandert er dus niks. Ook het sluitingsuur voor de horeca blijft identiek, om 23 uur.