Jef Vermassen met verstomming geslagen en haalt fel uit: “Ik voel me bedrogen”

bron: HLN, Knack
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Jef Vermassen ligt onder vuur. De familie van Jan Palsterman, die vermoord werd bij de Bende-raid op de Delhaize van Aalst in 1985, wil niet langer zwijgen over hun voormalige advocaat Jef Vermassen.

De familie Palsterman haalt fel uit naar hun voormalige advocaat Jef Vermassen naar aanleiding van een anonieme brief over de Bende van Nijvel die de familie eerder had ontvangen. Advocaat Vermassen zei om niets te doen met deze brief. Hij bedreigde de familie zelfs. “We kregen een regelrechte dreigbrief van Vermassen”, klinkt het in Knack. "Hij dreigde met geldboetes en gevangenisstraf. We werden dus afgedreigd en verraden door onze eigen advocaat!"

"De familie Palsterman begrijpt vooral niet waarom advocaat Vermassen volgens hen niets deed met een lange anonieme brief die hij kreeg, met allerlei gedetailleerde informatie over het onderzoek en met foto's van enkele leden van de Bende”, staat in het magazine te lezen. In die anonieme brief stond onder meer te lezen dat de bendeleden geen onbekenden waren voor de onderzoekscel in Charleroi. Er zaten zelfs foto’s in het dossier.

Jef Vermassen reageert nu op de zaak. "Ik voel me bedrogen na alles wat ik voor hen heb gedaan. Blijkbaar zijn ze vergeten dat dankzij mij het onderzoek een nieuw elan kreeg”, laat hij aan Knack weten.

Volgens de familie is het noodzakelijk dat er een onderzoeksgroep wordt gestart die onafhankelijk werkt van het gerecht. Momenteel zamelen ze hiervoor geld in en hopen op die manier te achterhalen wie er effectief achter de Bende van Nijvel schuilt.