Sonja Schepens (73) en haar man Abel krijgen torenkraan op dak van hun appartement: Dit zijn de dramatische gevolgen

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een hevige rukwind deed een torenkraan in Nieuwpoort wankelen. Het resultaat was dat de torenkraan op een appartementsblok viel.

De gepensioneerde Logopediste Sonja Schepens (73) was met haar man Abel (75) tv aan het kijken. Ze komen uit Marke, bij Kortrijk, maar hebben al jaren een buitenverblijf aan de kust op de bovenste verdieping van de residentie.

Geen schijn van kans
Iets voor 18 kregen ze de kraan op hun dak. Sonja had geen schijn van kans. Ze kreeg een grote betonblok over zich heen die als tegengewicht diende voor de kraan, schrijft Het Nieuwsblad. Haar man Abel raakte zwaargewond, maar overleefde als bij wonder het incident.

Buren
Dan hadden de buren meer geluk. Ook hun appartement is vernield, maar zij zijn nog wel in leven. “Het is verschrikkelijk dat de buren niet zoveel geluk hebben gehad als wij.”

Kersttreintje
“Er rijdt hier een kersttreintje dat de mensen daarvoor speciaal ophaalt en terugbrengt. Rond 17 uur wilden wij terug naar ons appartement keren. Maar het treintje had drie kwartier vertraging, wellicht door de hevige wind”, vertelt buurvrouw Marianne.

Hondje
De vertraging heeft uiteindelijk hun leven gered. Al was wel hun hondje alleen achtergebleven. "Die kon het niet overleefd hebben, dacht ik meteen”, zegt buurman Patrick. “Maar omdat het gebouw kort na het ongeval nog niet verzegeld was, mocht ik hem samen met de brandweer nog gaan zoeken in ons appartement. Met een warmtebeeldcamera trof een brandweerman hem aan onder het puin. Hij zat volledig onder het stof, maar mankeert niets. Een mirakel.”