Politie heeft vrouw te pakken die mensen 300.000 euro armer maakte

door: STS
Vrouw - laptop - online - internet - oplichting
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

De politie heeft een vrouw kunnen arresteren die zich bezig hield met witwaspraktijken en internetoplichting.

Het betreft een 48-jarige vrouw uit Nieuwpoort. Politie en parket kwamen haar op het spoor nadat een oudere man uit Koksijde bij een geval van phishing 24.000 euro kwijtraakte.

Een tweede slachtoffer, een vrouw uit Koksijde die tot de kennissenkring van de verdachte behoorde, werd 29.000 euro armer gemaakt.

"We konden een resem slachtoffers uit binnen- en buitenland identificeren. Naast de Belgische slachtoffers zijn er onder andere slachtoffers uit Nederland, Italië en Finland", meldt politiezone Westkust.

Bitcoin

"De verdachte blijkt verwikkeld in een netwerk van oplichting waarbij ze onder meer geld doorsluisde naar haar buitenlandse kompanen door gebruik te maken van bitcoins."

"De oplichting gebeurde bij de meeste slachtoffers via het internet, onder verschillende vormen. Een aantal van hen waren via het internet verliefd geworden en maakten geld over, sommigen sloten een frauduleuze lening af met extra kosten… Zo zijn er nog diverse voorbeelden."

Het totale nadeel bedraagt meer dan 300.000 euro bij een 22-tal slachtoffers. De onderzoeksrechter heeft woensdag besloten om de vrouw verder aan te houden.