Prins Harry getroffen door dramatisch nieuws

bron: De Telegraaf
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Prins Harry heeft afgelopen week opnieuw een vriend verloren met wie hij in Afghanistan was tijdens zijn dienst bij het leger. Adjudant-onderofficier Nathan Hunt kampte met een posttraumastische stresstoornis (PTTS) en overleed vorige week.

De militair werd dood aangetroffen in zijn huis. Afgelopen week vertelde Hunt aan zijn collega's dat hij te kampen had met een depressie als gevolg van zijn oorlogservaringen. The Telegraph gaat er dan ook vanuit dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd.

Hij zou ook meermaals geklaagd hebben over de zorg en behandeling die hij van het ministerie van Defensie kreeg sinds zijn psychische problemen begonnen.

Een oud-collega doet zijn boekje open tegenover de Daily Mail. "Nathan was een flinke kerel die veel levens redde in Afghanistan. Hij vocht jaren tegen de demonen in zijn hoofd, maar het lijkt erop dat ze uiteindelijk gewonnen hebben", zegt hij. "Hij zei onlangs op een bijeenkomst van veteranen dat de zorg die hij ontving nutteloos was geweest en dat hij overwoog om uit het leger te stappen.”