Twintiger misbruikt 13-jarig meisje, maar rechter laat hem vrij zodat hij universiteitsstudies kan afmaken

bron: Metro UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Change.org
Connor Neurauter werd door de politie aangehouden, omdat hij een 13-jarig meisje seksueel misbruikt heeft. Dat schrijft Metro UK.

De Canadese Connor, die aan de universiteit chemie studeert, heeft heel wat op zijn kerfstok. Zo zou hij een 13-jarig meisje seksueel misbruikt hebben. Hij had onder meer naaktfoto’s van het meisje en bedreigde haar hiermee. Als ze ook maar iets tegen iemand zou zeggen over hun seksuele verhouding, dan zou hij de naaktfoto’s naar haar familie doorsturen.

De twintiger werd aangehouden, maar wordt nu door de rechter vrijgesproken. Die is immers van mening dat de jongeman eerst zijn studies aan de universiteit moet afmaken en dan zijn celstraf van drie maanden moet uitzitten.

Heel wat Britten reageren verontwaardigd over de zaak en startten een petitie. Zij vinden het onterecht dat Connor wordt vrijgelaten. Intussen hebben al meer dan 40.000 mensen die petitie ondertekend. “Hem vrijlaten en zijn studies laten afmaken, is een slechte boodschap voor alle slachtoffers van seksueel misbruik”, vertelt Kaitlyn Casswell, die de petitie opstartte. Ook de moeder van het meisje is ontzettend kwaad op de rechtbank.