Gezin moet noodgedwongen onderduiken: "Het is een nachtmerrie"

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een ruzie kan snel uit de hand lopen. Dat mocht een Nederlands gezin in levende lijve ondervinden. Wat een klein conflict was, escaleerde tot een immens probleem.

Een 5-jarige jongen ging buiten spelen op het skate- en basketbalveldje bij hem in de buurt toen een groepje agressieve jongeren hem benaderde. De tieners van ongeveer 16 jaar oud begonnen hem te pesten. Ze vernielden onder meer zijn loopfietsje. De moeder besloot haar zoontje te verdedigen en confronteerde de bende met hun onverantwoord gedrag. Al snel loopt de situatie uit de hand en beginnen ook enkele omstaanders zich met het incident te moeien, waardoor een vechtpartij ontstaat.

Een omstaander filmt alles en de vader van een van de jongens plaatst het filmpje op Facebook. Hij wil weten wie zijn zoon onterecht zo heeft geslagen. De man heeft naar eigen zeggen "een strafblad van hier tot in Tokio". Zijn Facebookbericht wordt massaal gedeeld. De vrouw van het 5-jarig jongetje voelt zich de oorzaak van de hele heisa, hoewel ze zelf niemand een klap heeft uitgedeeld. Ze probeert haar kant van de feiten te vertellen over hoe haar zoontje werd gepest, maar het kwaad is al geschiet. De vrouw krijgt ernstige bedreigingen naar haar hoofd geslingerd. Ze besluit met haar gezin uit Boxtel te vertrekken nadat er naar eigen zeggen enkele mannen aan haar huis verschenen.

“Natuurlijk ben ik bang. Voor mijn gezin. We zijn zelfs zo bang dat we niet langer dan één dag op dezelfde plaats blijven", vertelt de moeder van het 5-jarige kind.  “Het is een nachtmerrie. Ik heb niks verkeerd gedaan. Moet je dan onrecht slikken omdat je bang bent dat op sociale media iets verkeerd wordt uitgelegd? Ik ben geschokt wat sociale media teweeg kunnen brengen. Wat er werkelijk gebeurde, is uit zijn verband gerukt. Er is zoveel haat gespuid, zoveel bedreigingen, door mensen die ik niet ken.”

“Ik hoop nog steeds dat ik het met de ouders van de jongens uit kan praten. Maar dat aanbod leidde eerder tot agressieve reacties. De politie heeft ook tevergeefs proberen te bemiddelen.”  Volgens de moeder zit een terugkeer naar Boxtel er voorlopig niet in. Ze denkt eerst aan de veiligheid van haar gezin.