Rapper Boef biedt excuses aan voor zijn 'hoeren'-uitspraken tijdens eerste optreden in weken

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Rapper Boef stond enkele weken geleden in het oog van de storm nadat hij onschuldige meisjes 'kechs' had genoemd, wat je in het Arabisch kan vertalen als 'hoeren'. Boef bood zijn excuses aan, maar het leek een eeuwige smet op zijn carrière te zijn die hij nog mogelijk zou kunnen rechtzetten.

Zo kwam er immens veel kritiek op sociae media en waren er heel wat radiostations die nog weigerden om nummers van Boef te draaien. Ook verschillende festivals annuleerden het optreden van de Nederlandse rapper.

Geen ideale schoonzoon

In het Nederlandse Groningen mocht hij voor het eerst in weken terug optreden. Een bomvolle festivalzaal leek al zijn zonden al vergeven te hebben. Hij begon zijn optreden nogmaals met enkele excuses: "Ik wil nogmaals mij excuses aanbieden. Ik distantieer me fel van wat ik heb gezegd, maar ik zal nooit jullie ideale schoonzoon worden."

Er zaten heel wat jonge meisjes tijdens het optreden in de zaal, maar blijkbaar hebben zij zich nooit aangesproken gevoeld, zeiden enkele jonge vrouwelijk fans: "We vinden het leuke muziek en hopen dat niemand het verpest. Het woord 'kech' kenden we al. Veel rappers gebruiken dat op school en dat wordt ook tegen meisjes gezegd, het is allemaal zo erg niet."