"Mijn andere kinderen zagen hoe hun broertje plots in elkaar zakte”: 7-jarig jongetje is slachtoffer van grove fout

bron: Mirror UK
door: Redactie
Afbeelding bron: MEN MEDIA
De dokters dachten dat Harlee Fox een longontsteking had en schreven hem antibiotica voor, maar in werkelijkheid had het 7-jarig jongetje de Aussie flu, een zwaardere griep die dodelijk kan zijn.

"Hij dacht dat de zetel aan het bewegen was"
Vlak voor hij plots neerviel op de grond voor de ogen van zijn moeder, broer en zusje, begon de 7-jarige Harlee te hallucineren. "Hij dacht dat de zetel aan het bewegen was", vertelt zijn moeder Georgia Puckering die helemaal in paniek was. Twee uur voordat de jongen door zijn benen zakte, was Georgia nog met haar zoon naar de dokter geweest. Die vertelde haar dat hij een longontsteking had. Niets om zich grote zorgen over te maken, zei hij. Dat bleek niet te kloppen, want Harlee had de levensgevaarlijke Aussie flu

"We begrepen er niets van"
Georgia belde onmiddellijk de hulpdiensten toen de toestand van het jongetje drastisch achteruit ging. Harlee werd onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht, waar de dokters het dodelijke virus vaststelden. "Het was verschrikkelijk. Mijn andere kinderen zagen alles gebeuren en begrepen er niets van", vertelt Georgia duidelijk geëmotioneerd.

Medische blunder
"Hij wilde altijd buiten voetballen, maar plots kon hij niets meer. Ik was echt bezorgd toen hij nog amper bewoog", vertelt ze. "Volgens de dokters moest ik me geen grote zorgen maken. Hij had een longontsteking. Met antibiotica zou hij snel weer de oude worden, maar het bleek dus veel erger te zijn." Op twee uur tijd veranderde de situatie compleet. "In het ziekenhuis vertelen ze ons dat de dokters hem nooit naar huis mochten laten gaan in zijn toestand." Bovendien was de medicatie niet bestemd voor een longontsteking volgens de dokters in het ziekenhuis. Volgens hen hebben de artsen die Harlee de medicatie voorschreven een grote fout gemaakt. De jongen had dood kunnen zijn. 

Snel weer de oude
Het gaat stilaan de goede richting uit met de gezondheid van de 7-jarige Harlee. Hij krijgt de aangepaste medicatie, maar heeft nog steeds zeer hoge koorts. "Wanneer ze zijn temperatuur voor het eerst hadden gemeten, was dat meer dan 40 graden. Het is nog altijd hoog momenteel, maar we hoeven ons geen zorgen meer te maken." In het Verenigd Koninkrijk heeft de griep dit seizoen al meer dan honderd doden gemaakt. Georgia is opgelucht dat haar zoon nu in goede handen is.