Jesse (18) uit Boom heeft een ernstige spierziekte, maar maakt zich nu ook grote zorgen over zijn hulphond: "Ik ben in tranen uitgebarsten"

bron: GVA
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook 'Ge zijt van Boom als ge...'
De 18-jarige Jesse Verschueren uit Boom lijdt aan de ziekte van Duchenne en komt alleen nog maar buiten met zijn hulphond Eclips. Daarover maakt hij zich nu grote zorgen. "Ik heb Eclips meer dan ooit nodig", klinkt het bij Jesse.

Eclips en Jesse zijn al vijf jaar onafscheidelijk van elkaar. De golden retriever doet echt alles voor Jesse die een ernstige spierziekte heeft: de deur opendoen, kousen uittrekken, dingen oprapen, enz. Eclips zorgt er ook voor dat Jesse naar buiten kan om naar de winkel te gaan. 

Eclips doet het uitstekend als hulphond, maar heeft een serieuze fysieke kwaal die hem elke dag behoorlijk wat leed bezorgt. "Een paar weken geleden is hij uit de auto gesprongen. Wellicht is hij toen slecht neergekomen. Sindsdien loopt hij mank", vertelt de mama van Jesse. "Volgens de dierenarts sukkelde Eclips er al langer mee, maar is het probleem nu aan de oppervlakte gekomen."

Het arme dier moet noodgedwongen een knieoperatie ondergaan. Het kostenplaatje? 3.200 euro. Jesse heeft dat geld niet, dus is hij een crowdfunding begonnen om geld in te zamelen. "Het kwam maar moeizaam op gang", vertelt Jesse. Maar toen kreeg een vriend het geniale idee om het bericht op Facebook te posten. Er hebben intussen al heel wat mensen gereageerd. "Die grote respons heeft mij diep ontroered", vertelt Jesse. "Ik ben iedereen enorm dankbaar, want zonder Eclips ben ik niets", vertelt Jesse. "Sommige mensen zeiden dat we de hond misschien maar beter konden laten inslapen, maar Eclips is mijn vriend en hij is nog maar zes jaar."

Jesse en Eclips steunen kan via www.gofundme.com/operatie-voor-hulphond-jesse