Niels Destadsbader en VTM liggen zwaar onder vuur

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Niels Destadsbader en VTM liggen zwaar onder vuur, nadat het verhaal van de tienjarige Ernest Vens aan het licht kwam. De jongen had zich ingeschreven voor 'De Wensboom', en het programma had hem belooft dat zijn wens zou uitkomen, maar dat is dus niet gebeurd.

Ernest zijn wens was nochtans niet zo speciaal. Hij wou speciaal voor zijn oma, die al jarenlang voor iedereen klaarstaat en zichzelf met liefde wegcijfert, een groot feest organiseren. Een feest waarbij iedereen die zij ooit geholpen heeft, uitgenodigd zal worden. 

VTM beloofde dat zijn wens zou uitkomen. Alles zou doorgaan in Koksijde. Maar opeens lieten ze weten dat het toch niet zou doorgaan. Ernest was diep teleurgesteld. Maar wat later belde de makers van het programma hen terug op, met het nieuws dat het toch zou kunnen doorgaan, maar dan in Kuurne. 

Feest
Ernest was superblij, en keek er al naar uit om zijn oma in de watten te leggen. Maar twee dagen voor het geplande feest, kregen ze weer een telefoon van de makers van het programma. "Sorry, maar het feest kan toch niet doorgaan", klonk het toen weer. Ze beloofden wel dat Ernest op tv zou komen. 

Maar ook dat werd één grote teleurstelling. Ernest en zijn moeder hadden al gezegd dat zijn oma naar het programma moest kijken, want ze zouden zogezegd zijn komen filmen op zijn school. Dat hadden ze haar wijsgemaakt, zodat ze zeker zou kijken. Heel de aflevering hebben ze in spanning gekeken, maar geen Ernest te zien. 

TV
"Ik heb hem nog nooit zo ontgoocheld en verdrietig gezien. Zoiets doe je een kind van tien jaar niet aan. Ze boden als doekje voor het bloeden tickets aan voor een optreden van Niels Destadsbader, maar dat kan ­Ernest hoegenaamd niet troosten." 

Zijn oma is alleszins zeer fier op haar kleinzoon, ondanks dat zijn wens dus niet is uitgekomen.