“Twee Belgische vrouwen keren terug om voor IS aanslag te plegen en dat gaan ze op deze manier doen”

door: Redactie
Een Antwerpse IS’er die in Syrië is opgepakt heeft alarmerend nieuws. Hij zegt dat er een nieuwe aanslag op komst is.

Afgelopen week werd het terreurniveau in ons land verlaagd van 3 naar 2. Het Laatste Nieuws kon verhoren inkijken van een Antwerpse IS'er die in augustus door Syrische Koerden opgepakt werd. Hij is dagenlang op de rooster gelegd door VS-militairen en vertelde honderduit over wat de plannen van IS zijn.

"Getraind om terroristen te worden"
"IS heeft vrouwen getraind om terroristen te worden", vertelde hij toen. "Ze leerden hoe je met explosieven moet omgaan, waarna ze ook voorbereid werden om via Turkije naar Europa te reizen." De man noemde ook drie namen en twee namen waren van een Belgische vrouwen, de derde van een Nederlandse vrouw. 

"Liep openlijk met wapens rond"
Eén van de Belgische namen is zo goed als zeker Kaoutar Bioui (30), de echtgenote van gewezen Shariah4Belgium-kopstuk Hicham Chaïb. De vrouw volgde in april 2013 naar Syrië. Intussen is ze levensgevaarlijk geworden .”Ze wekte wrevel omdat ze openlijk met wapens rondliep", zegt de verhoorde Antwerpenaar. 

Veel vrouwen keren terug
De vrouwen werden opgeleid om terug te keren naar Europa. De bedoeling is dat ze in een Europees land een aanslag plegen. Het bewijst dat ook vrouwen die terugkeren uit Syrië zeer gevaarlijk zijn. Uit cijfers die CD&V-Kamerlid Veli Yüksel de krant gisteren bezorgde, blijkt overigens ook dat 60% van alle bekeerlingen onder de Belgische Syriëstrijders vrouwen zijn - terwijl bekeerlingen vaak radicaler zijn dan wie als moslim opgevoed werd.