VTM

Er duikt een probleem op voor Bo Van Spilbeeck: "Dat gaat niet lukken"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
Petra De Sutter, is dokter en transgender. Zij ziet medisch geen probleem in het feit dat Boudewijn Van Spilbeeck vrouw wordt op zijn 58ste. Al zijn er voor Bo toch ook wel nadelen. Zo zal de stem nog moeilijk te veranderen zijn.

"Medisch is er bij een gezond persoon ook geen enkel bezwaar, op die leeftijd. Natuurlijk heeft het skelet zich 'gezet'. Een grote schoenmaat of lengte ga je niet meer veranderen. Maar hormonen kunnen de vetreserves wel verdelen, wat tot een vrouwelijker figuur leidt", vertelt De Sutter in Het Laatste Nieuws. "Wat moeilijker ligt, is de stem. Op latere leeftijd plots een octaaf hoger praten, lukt niet altijd, of is niet altijd even natuurlijk."

De vraag is nu of men snel zal wennen aan het feit dat Boudewijn Bo is geworden. "O, dat is zeer verschillend. Wie Boudewijn nooit heeft gekend en straks Bo op het scherm ziet, zal snel wennen. Wie Boudewijn wél heel lang heeft gekend, zal allicht meer tijd nodig hebben om de knop om te draaien. Voor kinderen en partners is de verandering daarom het moeilijkst. Transgender zijn staat overigens los van seksuele geaardheid."