Van Aert tegen Van der Poel: "Geen haar op m'n hoofd dat daaraan denkt"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Mathieu Van der Poel is de favoriet voor het WK. Hij wil eindelijk ook op het wereldkampioenschap afrekenen met Wout Van Aert. De voorbije twee jaar won Van Aert.

"Dat Mathieu van der Poel na het WK van vorig jaar veel op revanche gecrost heeft, wordt me verteld. Ik geloof dat best, zeker in de net daaropvolgende weken zal hij er op gebrand geweest zijn om orde op zaken te stellen", aldus Van Aert in zijn column in Het Laatste Nieuws.

"Maar daar kan je niet een hele winter op teren. Mathieu is dit seizoen vooral sterker geworden omdat hij een jaartje ouder is en - in tegenstelling tot andere jaren - blessurevrij is gebleven. Anderzijds, zondag zal hij ongetwijfeld wel terugdenken aan Bieles. Dat kan niet anders. De lekke banden van vorig jaar zullen hem extra motiveren om de puntjes op de i te zetten."

"Valkenburg zal hij als zijn echte revanche zien. Maar voor wie er nog aan twijfelde, geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om me daar bij neer te leggen. Ik kreeg gisteren nog eens de bevestiging dat mijn huidig vormpeil optimaal is."