VTM

Hartverscheurend moment op Studio Brussel: Op deze prachtige manier neemt 22-jarige Luca afscheid van haar vader die gaat sterven

bron: Het Laatste Nieuws/Studio Brussel
door: Redactie
Afbeelding bron: Studio Brussel
Er was vandaag een hartverscheurend moment op Studio Brussel. De 22-jarige Luca nam live op de radio afscheid van haar vader.

De vader van Luca is getroffen door kanker. Ze vroeg aan Studio Brussel om nog één keer zijn lievelingsliedje te draaien. Dat is ‘One’ van Metallica.

Presentatoren Vincent Byloo en Eva De Roo moesten slikken toen ze het berichtje lazen. “Papa is vijf jaar geleden gediagnosticeerd met kanker. Hij heeft ook altijd heel hard gevochten en voor een groot deel gewonnen”, doet Luca haar verhaal. “Maar helaas is hij sinds een tweetal jaar geleden heel hard achteruitgegaan en hebben wij enkele maanden geleden het nieuws te horen gekregen dat het eigenlijk overal zat en dat ze vrij weinig nog voor hem konden doen.”

De vader van Luca plande zijn afscheid. ”Mijn papa heeft er bewust voor gekozen de wereld vandaag te verlaten, dus vandaag hebben wij de laatste dag van onze papa kunnen genieten. Hij is altijd een Studio Brussel-fan geweest en wou op zijn laatste dag ook naar Studio Brussel luisteren.”

“De hele familie is hier aan het luisteren”, zei Luca. “Heel veel tranen, maar ook heel veel gelachen, herinneringen opgehaald, heel veel kussen, heel veel knuffels, veel steun aan elkaar gehad ook wel.”