Speurders doen schokkende ontdekking over dader(s) van vergiftiging van zanger Andrei Lugovski

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Wit-Russische Oostendenaar Andrei Lugovski (34), die in 2007 meedeed aan 'Idool' en daar in de finale belandde, werd vorige week vergiftigd met het rattengif thallium. Het parket voert onderzoek uit naar de mogelijke dader(s).

Wellicht zit zijn moordenaar tussen zijn fans. De speurdercel verdenkt namelijk drie vrouwelijke 'superfans' van de zanger. "Zij passen in het profiel van een mogelijke dader", klinkt het. 

"Zij volgden Andrei op de voet en vielen op bij de entourage van de zanger. In de wereld van de charmezangers tref je wel vaker bepaalde types aan die zo zwaar aan een bepaalde artiest hangen, dat ze soms rare dingen doen. Daarnaast is het een feit dat het vaker vrouwen dan mannen zijn die iemand met gif proberen om te brengen." 

Ziekenhuis
Andrei ligt inmiddels nog steeds in het ziekenhuis. "Al meer dan een week wordt elke dag zijn bloed gedurende acht uur gefilterd om alle thalliumdeeltjes eruit te krijgen. Het is een zware procedure, die veel van zijn lichaam vergt. Gelukkig was hij geen roker en dronk hij niet. Daardoor heeft hij volgens de artsen een grotere kans om volledig te herstellen. Als hij beter is, zou hij eindelijk volledig bij bewustzijn kunnen komen."

Begin volgende week zal men weten of hij gelijkelijk aan of in één keer vergiftigd werd. 

Motief
Speurders hebben nog geen enkel idee welk motief de dader had om Andrei van het leven te willen beroven.