Niels Albert: "Dit is de reden waarom het seizoen voor Van Aert is tegengevallen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Echt tevreden kan Niels Albert niet zijn over Wout Van Aert. Het werd immers geen topseizoen in het veldrijden.

"Ondertussen heb ik al met Van Aert om de tafel gezeten voor een korte evaluatie. Conclusie: met de Belgische en wereldtitel kleurde hij zijn seizoen. Maar tezelfdertijd kunnen we niet anders dan bekennen dat Wout de voorbije winter iets te weinig heeft gebracht. De regelmaat was er, maar een aantal extra overwinningen hadden het nog mooier gemaakt. Nu is de stand 28-9 in het voordeel van Mathieu van der Poel. Dan kan je niet spreken van een topseizoen", aldus Albert in zijn column in Het Laatste Nieuws.

Twee oorzaken

Albert ziet twee oorzaken. "Van der Poel zelf is de eerste, uiteraard. Voor de tweede moeten we de hand in eigen boezem steken: Wout heeft zich in het laatste deel van vorige zomer iets te veel doelen gesteld. Wanneer Van der Poel af en toe eens een meerdaagse reed - ik denk aan de Tour Alsace - om kilometers te malen, wilde Wout de hele zomer scoren. Van de Ronde van België via de Belgische kampioenschappen tot Dwars door het Hageland, de BinckBank Tour en de Schaal Sels. Net iets van het goede te veel."

Nieuw programma

"Af en toe eens letterlijk meerijden, had geen kwaad gekund. Eind april - na het voorjaar - moeten we, samen met zijn coach Marc Lamberts, goed afwegen hoe hij zijn voorbereiding op het volgende veldritseizoen gaat aanpakken. Een programma uitwerken zodat hij frisser aan de winter begint."