Dit hebben de 24 profclubs beslist over de competitiehervorming

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De 24 profclubs uit Pro League zaten woensdag in Diegem samen om het over een eventuele competitiehervorming te hebben. Na een open debat hebben betrokken partijen nog geen beslissing genomen over een nieuw competitieformat.

Het Nieuwsblad meldt dat het er hartelijk aan toe ging tijdens de vergadering, maar een beslissing is er nog niet. Dat hoeft ook niet per se, want de profclubs hebben nog tijd tot en met juni om de knoop door te hakken.

“Er is nog geen consensus tussen alle clubs”, aldus Roger Vanden Stock, die ook bekendmaakte dat hij het voor bekeken houdt als voorzitter van de Pro League. “We moeten nu analyseren wat iedereen gezegd heeft. We proberen tot een consensus te komen om iets te veranderen of niets te veranderen. We willen een eerste stap naar de toekomst zetten.”

"De standpunten zijn duidelijk"

“Als je na tien jaar de competitie zoals ze nu gespeeld wordt, niet in vraag stelt, dan ben je niet goed bezig. Maar vandaag is er nog niets beslist. Nu gaan we een analyse maken van alle antwoorden die hier gegeven zijn. En misschien beleggen we volgende maand een nieuwe vergadering.”

“We moeten zeker een beslissing nemen voor de Algemene Vergadering van juni. Er was geen meerderheid voor niks. Iedereen heeft kunnen zeggen wat hij wilde. Er is geen echte beslissing, maar we weten wel meer over de meningen van de clubs. De standpunten zijn duidelijk. Maar er is tot nu toe geen meerderheid om iets te veranderen.”