Karen Damen ligt zwaar onder vuur: "Vooral dit raakt me heel erg"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: VIER
Karen Damen krijgt heel wat kritiek te slikken. Haar programma 'Karen maakt een plaat' haalt niet veel kijkers en Karen ligt stevig onder vuur. In Het Laatste Nieuws reageert het ex-K3'tje voor het eerst op al die kritiek. Het is nieuw voor Karen, want tijdens haar periode van K3 was ze steeds erg geliefd en ook als ze programma's maakt met James Cooke worden die altijd erg positief onthaald.

"Ik las onlangs dat mijn programma eigenlijk 'Karen laat een plaat maken' zou moeten heten. Maar wat wil je? Zo is het bij iedereen. Ik speel geen instrument, maar wilde een groot aandeel in de teksten. Je bent in zo'n project - net als zovele andere artiesten - afhankelijk van anderen. Dat was ook van meet af aan het opzet. Ik wou een cd maken voor mezelf", zegt Karen.

Kijkcijfers

Commercieel is de plaat alvast niet. "Echt. Ik heb compleet mijn zin gedaan. Ik heb pauken en strijkers in die nummers gestoken. I loved it. Er zitten nummers tussen die waarschijnlijk nooit in je hoofd zullen blijven zitten zoals bij de hits van K3 vaak het geval was. Kan me niet schelen. Ik heb geen toegevingen gedaan. Eerlijk, er zit geen stemmetje in mijn hoofd dat zegt: 'Ik hoop dat de plaat verkoopt, ik hoop dat ze verkoopt'. Dan had ik andere liedjes moeten maken."

Ook de kijkcijfers van het programma vallen flink tegen. 176.000 is weinig en de kritiek bleef dan ook niet achterwege. "Ik heb nooit wakker gelegen van kijkcijfers. Ik heb nooit geweten welke cijfers 'Nieuwe Buren' of 'De Camping' hebben gehaald. En toen zag ik in de krant: maar 176.000. Toen dacht ik voor het eerst: 'Shit, da's niet goed, zeker? Oei, wa naa?' Dat is ook niet vreemd. Ik ben altijd verwend geweest", beseft Karen. 

"Tot nog toe was iedereen vol lof. Ik haalde mooie cijfers. Maar nu is er plots dit. Dan denk je algauw: 'Oh help. Wat gaan we doen? Paniekvoetbal!' Ik kan dus de mensen enkel vragen om te blijven kijken, want eigenlijk moet het nog beginnen. Het echte proces."


Pijn

Eén ding raakt Karen pas echt. "'Ze heeft 18 jaar in een groepke voor kinnekes gezongen en nu wil ze zangeres worden.' Die kritiek doet het meeste pijn. Want het is net andersom. Ik ben naar Studio Herman Teirlinck geweest en heb lang in een karaokebar gewerkt in de hoop dat iemand me daar zou ontdekken. Ik zou zelfs aan 'The Voice deelgenomen hebben mocht K3 niet op mijn pad gekomen zijn. Maar dan heb ik de kans gekregen om wat nummers met K3 in te zingen en meteen ook een carrière van 17 jaar uit te bouwen."