Zware kritiek op 'Blind Getrouwd', VTM komt met reactie

bron: Flair/Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
'Blind Getrouwd' is razend populair. Dat tonen de kijkcijfers aan. Afgelopen maandag keken er maar liefst 1.336.000 kijkers. Hoge bomen vangen echter ook veel wind. In die optiek is het niet zo verrassend dat het VTM-programma niet gespaard blijft van kritiek. VTM heeft zelfs besloten om te reageren.

Zo is er kritiek, onder meer in een column, dat er geen holebi's meedoen in het derde seizoen van 'Blind Getrouwd'. Het lijkt er zo op dat het programma exclusief voor heterokoppels is. Die kritiek pikt VTM niet en de zender wilde daarop toch reageren.

"Voor het huidige seizoen hebben ongeveer 4.000 mensen zich ingeschreven. Daaruit zijn vijf goede matches gekomen, om maar te zeggen dat er veel inschrijvingen nodig zijn om goede matches te kunnen maken”, vertelt VTM-woordvoerster Sara Vercauteren aan Flair. “Tussen die 4.000 zaten ook tientallen holebi’s. Ook voor hen werd gekeken naar een mogelijke match, maar de scores waren onvoldoende hoog, waardoor de experten niet hebben toegestaan dat ze zouden trouwen.”

“Conclusie: we hebben veel inschrijvingen nodig om goed te kunnen matchen. Als mensen graag een holebikoppel in het programma willen, moeten holebi’s zich massaal inschrijven. Maar dan nog staat of valt alles met een juiste match. Voor minder gaan we niet", aldus Vercauteren, die ook op Twitter reageerde.

Diversiteit

De kritiek kwam van De Morgen-journalist Sam Feys. “Terwijl de helft van Vlaanderen zich vrolijk maakt over Temptation Island, zit de andere helft elke maandag naar een ander verleidingsspel te kijken: Blind Getrouwd”, schreef hij in zijn column. “Het uitgangspunt is ergens wel mooi, maar je zou wel kunnen stellen dat ‘Blind Getrouwd’ het zich na al die jaren wat gemakkelijk maakt. Er waren meer inschrijvingen dan ooit, maar behalve Esther, met half-Aziatische roots, is de diversiteit in het programma ver te zoeken.”