Groen heeft oplossing gevonden zodat er in ons land geen verkeersdoden meer zijn: “Terwijl we nu nog koploper zijn in Europa”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De verkiezingskoorts stijgt met de dag bij alle politieke partijen in ons land. Stilaan raakt ook bekend waar de partijen willen opzetten de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Groen, dat het goed doet in alle peilingen, wil deze verkiezingen volop inzetten op verkeersveiligheid. Sterker nog, de partij heeft een plan klaar waar ze in tien punten maatregelen nemen zodat er geen verkeersdoden meer zullen zijn in België.

“Met 700 verkeersdoden per jaar zijn we procentueel gezien de trieste koploper in Europa”, zegt voorzitter Meyrem Almaci in Het Nieuwsblad. “Onze ambitie is die tegen 2050 tot 0 te herleiden.” Er raakten ook al enkele voorstellen bekend die Groen wil doorvoeren, als ze daar de mogelijkheden voor krijgen.

Een eerste voorstel is om de pakkans zwaar op te drijven. Groen wil dit doen door flitscamera’s zowel langs achteren als langs voren te laten flitsen. Een ander voorstel is om kliksystemen te verbieden en het aantal controles fors op te drijven. 

En daar blijft het niet bij. De partij wil ook vrachtwagens uit de schoolomgeving mijden. De investeringen in fietspaden moeten omhoog en in een woonkern zal je maximum 30 kilometer per uur mogen rijden. En al die maatregelen gaan er volgens Groen dus voor zorgen dat er in 2050 geen verkeersdoden meer zijn in ons land.