Jan Jambon compleet vernederd: "U hebt gefaald, neem ontslag!"

door: STS
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wordt opgeroepen om ontslag te nemen. De stikstofcrisis heeft zijn Vlaamse regering in een diepe crisis gestort. 

Voor Björn Rzoska van Groen staat het vast: Jambon moet opstappen. Dat liet hij dinsdagnamiddag duidelijk verstaan in het parlement.

"Als u nog een beetje eer hebt, en ik denk dat u dat hebt, dan zou ik zeggen: kijk de realiteit in de ogen. Er is geen Vlaamse regering meer. Neem ontslag!"

"Want u denkt toch niet dat hier nog één iemand er het vertrouwen in heeft dat u en uw ploeg alle problemen die we vandaag hebben gaan oplossen?"

"Dus wat mij betreft is de conclusie heel duidelijk. U hebt gefaald, uw ploeg heeft gefaald. Neem ontslag."

Chris Janssens van Vlaams Belang sprak: "Kan een regering nog dieper vallen wanneer ze niet meer over inhoud discussieert, maar alleen maar speculeert over hoe men elkaar het meest de duivel kan aandoen? Zelfs in een kleutertuin gaat het er volwassener en beschaafder aan toe dan in uw Vlaamse regering."

"Uw regering wordt de komende twaalf maanden geen regering van lopende zaken, maar van doodlopende zaken. Deze regering is op. Neem uw ontslag."

Jos D'Haese van PVDA: "U hebt geen vertrouwen meer bij de bevolking. Geen vertrouwen meer bij de boeren. Geen vertrouwen meer bij het zorgpersoneel, in het onderwijs, bij mensen met een beperking. Wie vertrouwt deze Vlaamse regering nog?"

Lees het nieuws op je smartphone met de gratis app van Redactie24